2014. május 14., szerda

Kellemesen fáradt

Voltam ma futni, kellemesen fáradt vagyok. Megyek is aludni, mert holnap nehéz napom lesz, kb 100 évet kell időutaznom, ugyanis pénteken keményen dolgozni fogunk. Ja nem. :) Pénteken céges buli lesz és dresszkód az 1920-as évek. Ami a jelenleg Hollandiában lévő ruhákból nehezen fog összeállni. Nincs itt ingem, csak farmer-, meg futónadrágom van. De legalább cipőből válogathatok, hogy kosár, futó vagy normál utcai? :)

Ma elmaradt a kosár

Ma úgy jártam, hogy nem kosaraztam, mert nem voltunk elegen :(. De legalább találtam egy majdnem jó elosztót, így már van hang is :).

2014. május 13., kedd

Én már feldolgoztam, de nektek még nem mondtam el

Először azért a bicikliről pár szót. Úgy tűnik kerék leeresztés, igazgatás újrafújás megoldotta a gondot. De sajnos van a hátsón, a külsőn egy luk, meg egy repedés is. A luk szerintem egy régi szúrt seb, a repedés lehet amiatt, hogy régi a gumi és majdnem egy hetet állt leeresztve. Szerintem veszek holnap egy pót külsőt, mert ez nem hiszem hogy sokáig fogja húzni.

Szóval, a mai holland őrületünk a kenyér. Ezek tényleg "kenyeret" szeretnek enni. Mondjuk nem nagyon lehet összehasonlítani a magyar kenyerekkel, de ez van. Természetesen össze lehet hasonlítani, csak nem érdemes. Szóval megkérdeztem már a kollégákat, hogy mégis miért van az, hogy ebédre két szelet kenyér közé beraknak egy réteg szalámit és jóízűen elvannak vele? A válasz szeretik a kenyeret. Pontosabban azt az izét ami itt legjobban hasonlít a magyar kenyérre. Ami lényeg, az egy dolog, hogy nem raknak rá a szalámi mellé se uborkát, se paradicsomot, se retket, se főtt tojást, se vajat, se margarint, se ketchupot, se majonézt, se salátát, se mustárt, se semmit, amit otthon szokás még a kenyérre rakni. Se még sajtot sem raknak rá... Ellenben, ha valami csoda folytán nem szalámit raknak a kenyérre, akkor láss csodát milyen bőséges választék van:

Igen, ez kb 7 polcnyi különféle csokoládé, amit kenyérre szántak. Jó étvágyat kívánok!

2014. május 11., vasárnap

Talán megjavítottam

Azt hisze, hogy megjavítottam a bicajt. Ma délután már mentem vele egy kisebb kört, csak valami furcsa hullámzás jött a hátsó kerék felől. Vagy hatalmas nyolcasom van, vagy bekerült valami a két gumi (külső és belső) közé.

Kicsit átrendeztem ma a lakást. Kb minden mozgatható cuccot máshová tettem, mint eddig volt :). Most már kényelmesen lehet nézni a számítógépen a videót a kanapéról. Pontosan ennyit lehet, mert hallani azt nem. Ugyanis itt egyszerűen nem lehet értelmes elosztót venni, amivel 1 aljzatból 3-at lehetne csinálni, anélkül hogy a takarítást megnehezítenénk. Itt csak hosszabbítós elosztók vannak, azt meg nincs kedvem kerülgetni takarítás közben. Szóval, ha majd megyek haza veszek vagy 4 ilyet:
És nem ilyet:
Hollandiában csak az utóbbit láttam, azt is csak neten rendelve, ahol a szállítási költség több, mint a cucc maga. Szóval az utóbbinak az a kellemes tulajdonsága van, hogy ha vízszintesen egymás mellett van két aljzat, akkor ugye ezt bedugod, és a mellette lévőbe már semmi sem megy bele... Természetesen a lakásban csak vízszintesen egymás melletti aljzatok vannak.

Pénteken megérkezett végre a levél, hogy be vagyok regisztrálva, mint Utrechti lakos, szóval lassan már talán biztosításom is lesz.

Ma sikeresen felszeleteltem a nagyujjam. Mondjuk annyira nem is sikeresen, mert alig vérzett, de azért nem esett jól :).

Amennyiben valaki tudja hol tudok Hollandiában a felső képen látható elosztót venni, az szóljon. Media Markt, Gamma és Blokker kilőve.

2014. május 8., csütörtök

Eső

Ez volt az első nap amikor valami eső féle csepegett olyankor, amikor az utcán voltam, de ez sem volt komoly. Épp csak annyi esett, hogy ne legyen kedvem biciklit szerelni, így holnap is gyalogolok.

Elkészült a nagy mű, végre van új számítógépem.

2014. május 7., szerda

Sanyi még mindig beteg

Sajnos nem sikerült megjavítanom a biciklit, így holnap is gyalogolhatok.

Sanyi

Tegnap megszereltem Sanyit, mert hétvégén eltörtem az első lámpáját. Értsd leszereltem a lógó darabokat :). Meg beállítottam az ülést, hogy jó magasabban legyen, mint volt. Túl magas is lett. Szóval ma délután mentem volna kosarazni... Teljesen lapos a hátsó kerék :S. Tudom mit fogok holnap csinálni.

Sziasztok

2014. május 3., szombat

A terv

A terv a következő. Általában csak rövid bejegyzések lesznek. aztán, ha van több időm, akkor vagy lesz hosszabb, vagy nem.

A hollandok megint megleptek. Alig több, mint 1 hónap alatt 2 csokor virágot is kaptam, ez szerintem kétszer annyi, mint amit Magyarországon 30 év alatt kaptam. Persze nincs vázám amibe tegyem, mert mert elfelejtettem venni :D.

Munkába járást itt attól függően támogatják, hogy milyen messze laksz, mivel már (majdnem) van lakcímem ezért küldtek egy levelet, hogy akkor mennyit fogok kapni közlekedésre. Ami jól is jön, mert ugye vettem egy biciklit, aminek ma eltörtem a lámpáját :(. Valamint szerszámokat is kéne venni, mert van rajta, mit finomhangolni, ha találok holnap boltot nyitva, ahol lehet venni szerszámot, akkor azt hiszem bicószerelés lesz a program.

Emellett kaptam még egy "Welkom in de buurt" csomagot. Valami kedvezmények vannak benne a környékbeli üzletekhez, de fogalmam sincs, hogy ki küldte... Mintha valami amsterdami cím lenne. Abban reménykedem, hogy ezt azért kaptam mert végre bejegyeztek erre a címre, és van egy direkt marketing cég aki erre ugrik. Akkor el lehetne rendezni a biztosításomat is végre.

Pá!

Hollandok...

Figyeltem az egyik kollégát a héten: gyakrabban cserélt cipőt, mint inget.

2014. május 1., csütörtök

Már az ágyban vagyok

Ma elvileg munkanap volt, de reggel szóltak, hogy malware van gépen adjam le. Ugyan kaptam pótgèpet, de azon Nem voltak telepítve a szükséges dolgok valamint jogok sem volt telepíteni így kb munkaszüneti napon lett.

Futás után már nem hiszem, hogy lesz  izomlázam. De ez egybevág az elvárásokkal, hogy a 3. után már Nem fogom érezni. A sebességgel meg Nem vagyok megelégedve: a 8,56 km-t 42:59-es idővel teljesítettem.